Monsieur Minimal the story so far


O Χρήστος Τσιτρούδης η κατά κόσμον  Monsieur Minimal είναι συνθέτης, ερμηνευτής , καθώς επίσης και κιθαρίστας. Πρώτα έγινε γνωστός με τα singles του "Silk" και "Love is a circle", τα οποία παρουσίασε το 2007 στο Φεστιβάλ Coca-Cola Sound Wave.Μεγάλωσε ακούγοντας  και παίζοντας μουσική με πολλά εφηβικά συγκροτήματα. Μετά το γυμνάσιο φοίτησε και αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καβάλας. Άρχισε να ασχολείται περισσότερο πλέον με την  μουσική  όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στην μουσική σχολή της Θεσσαλονίκης πάνω στην μουσική τεχνολογία και παραγωγή  υπό την καθοδήγηση του Δημήτριου Αδάμ.
Το ντεμπούτο άλμπουμ του  με τίτλο "Lollipop", κυκλοφόρησε το 2008 από την εταιρεία Sound Of Everything Records και έλαβε εντυπωσιακές κριτικές από τον Τύπο και το ραδιόφωνο, ενώ σύντομα έγινε ο πιο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης της indie pop!!
 Το περιοδικό Status το 2009  τον συμπεριέλαβε στον ετήσιο διαγωνισμό ως υποψήφιος στην κατηγορία "πρόσωπο της χρονιάς ".
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει από τα περισσότερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, η πρώτη  επιτυχία εκτός Ελλάδος έρχεται χάρη σε τηλεοπτική διαφήμιση!

Το "Smile", ένα από τα πιο δημοφιλή singles του άλμπουμ, επιλέγεται από την Safeway, την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ και τον Καναδά για την επίσημη τηλεοπτική καμπάνια τους. Το άλμπουμ τραβάει την προσοχή των διεθνών μουσικών blogs.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία στην Ελλάδα ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού επιλέγει το κομμάτι "Lollipop" για τη διεθνή του εκστρατεία που αποτελείται από 12 διαφημιστικά βίντεο σε διάφορες γλώσσες.

Το 2010  ηχογραφεί το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο "Pasta Flora". Η μουσική του διατηρεί τα ίδια επιτυχημένα συστατικά πάντα με όμορφες μελωδίες και στίχους.
Η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται μαζι του με το τραγούδι "Μία Ζωή" το οποίο περιέχεται στο άλμπουμ του και ο  και ο Monsieur Minimal γνωρίζει πλέον  επιτυχία σε ένα ευρύτερο κοινό και μπαίνει στα airplay των μεγαλύτερων  ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας.Το 2012 ξεκινάει να  γράφει νέα τραγούδια για το τρίτο του άλμπουμ "Minimal to Maximal", το οποίο είναι και πάλι στα αγγλικά, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ του Lollipop.
 Η πρώτη γεύση έρχεται με το "Digital Love EP", που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012 και είχε  τέσσερα νέα κομμάτια  καθώς επίσης και το single hit "Bitter" σε συνεργασία με τον Hiras.

 Το Minimal to Maximal περιλαμβάνει συνολικά 16 κομμάτια, με τα 4 κομμάτια του "Digital Love EP" και χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος (Minimal) περιέχει 8 κομμάτια με μελωδική και uptempo ποπ μουσική αναμεμειγμένα με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Τον Μάρτιο του 2015, ο Monsieur Minimal κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο "High Times" που περιλαμβάνει 12  κομμάτια σε Indie Pop ρυθμούς , δημιουργώντας το δικό του μοναδικό στυλ μουσικής και την υπογραφή της νέας δισκογραφικής του εταιρείας Mo.Mi Records.

To 2017 κυκλοφορεί το νέο, πέμπτο στη σειρά άλμπουμ του, με τίτλο Erotica και σηματοδοτεί την επιστροφή του  με ελληνικό στίχο.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές.

Εκτός από τον Δάκη και τη «Στιγμή», συμμετέχει η Ανδριάνα Μπαμπαλή στο "Φλερ" και η έκπληξη στα Γαλλικά έρχεται με την Kid Moxie στο «Ici» ενώ η Τζένη Καπάδαη τραγουδά το «Εδώ»...Τον Νοέμβριο του 19 δημιουργεί ένα νέο μουσικό πρότζεκτ τους Do not trust robots που αποτελείται από τον Μonsieur Μinimal και τον Ηiras  προσεγγίζοντας την ηλεκτρονική μουσική μέσα από vintage ψυχεδελικούς ήχους, αναλογικά synthesizers και μελωδικές γραμμές στα φωνητικά.

H "Σταγόνα" είναι το πρώτο σινγκλ που κυκλοφορούν στις αρχές Φλεβάρη. Συνεχίζοντας στο vintage ηχόχρωμα των 70’s και προσθέτοντας νέα στοιχεία όπως αυτά της soul κυκλοφορεί πριν λίγες μέρες το νέο σινγκλ  Release

Me σε ένα αισθησιακά ψυχεδελικό vintage  μουσικό αποτέλεσμα πάντα μέσα από το φίλτρο της ποπ.

Το Release Me, μας μιλάει για την απελευθέρωση και το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας, απολαμβάνοντας δίχως ταμπού, αλλά με σεβασμό στον συνάθρωπο, τα πάθη και τις χαρές της “μικρής” μας ζωής, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή του έρωτα.

Helena Kalpia