Επιλέγουμε τα 25 καλύτερα Rock Singles του 2019 από την Ελληνική αγγλόφωνη σκηνή. part 3


11. Nightstalker - Sweet Knife

Οι Nightstalker δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.Το μόνο που χρειάζεται να σας γράψουμε είναι ότι στης 4 Οκτωβρίου κυκλοφόρησαν τον 7ο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο Great Hallucinations.

12. Planet Of Zeus - Revolution Cookbook

Οι Planet of Zeus είναι ένα τετραμελές συγκρότημα που ξεκίνησε το 1999-2000, από τον Μπάμπη και τον Στέλιο, μαζί με έναν άλλο φίλο τους, τον Διογένη, που έπαιζε μπάσο τότε. Γύρω στο 2001, άλλαξε ελαφρώς η σύνθεση και άρχισαν να παίζουν και να κάνουν πρόβες - πιο πολύ για το χαβαλέ. Ηχογράφησαν ένα demo, το 2004, μετά κυκλοφόρησαν κάποια κομμάτια από την Spinalonga Records, μέχρι που το 2008 κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους, "Eleven the Hardway". Ο ήχος τελικά τους βγήκε πιο σκληρός, γούσταραν και συνέχισαν, με τον Στέλιο στην κιθάρα, τον Γιάννη στο μπάσο και τον Σεραφείμ στα τύμπανα. Το 2011, ηχογράφησαν το "Macho Libre" το 2011, το 2014 βγήκε ο τρίτος δίσκος, το "Vigilante" και ο τέταρτος δίσκος τους βγήκε το 2019 με τίτλο Loyal to the pack.
13. SiXforNinE - Counting Stars (A Parallel Universe)

Οι SiXforNinE, το συγκρότημα που τραγουδά ο Fotis Benardo, πρώην ντράμερ των SEPTICFLESH, είναι κάτι πολύ παραπάνω απ΄αυτό. Η δεύτερη δουλειά τους, “Parallel universe”, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, ένας δίσκος που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όχι μόνο το σχήμα αλλά και ολόκληρη την ελληνική σκηνή.
14. S.L Theory - Devil's Suites

Οι Έλληνες progsters, SL THEORY, που πρόσφατα υπέγραψαν στη ROAR! Rock Of Angels Records κυκλοφόρησαν το “Cipher” στις 6 Δεκεμβρίου.
Το “Cipher” είναι ένα άλμπουμ που η μπάντα επιδεικνύει μ’ έναν μοναδικό τρόπο, όλα τα στοιχεία που χτίζουν το όνομά τους: περίπλοκες συνθέσεις και ποιοτικό παίξιμο των μουσικών στα βήματα των prog rock και AOR γιγάντων όπως οι KANSAS, STYX, QUEEN και FOREIGNER. Από το επικό prog rock στο Heavy AOR έχοντας ακόμα και κάποιες πινελιές από blues και funk, η μουσική κληρονομιά των SL THEORY είναι παρούσα στον νέο δίσκο τους.

p.s Στο“Devil’s suites” παίζει ένα κιθαριστικό σόλο και ο Μανώλης Τσίγκος (INNERWISH).
15. Solarmonkeys - Sweet depression


Το “Sweet Depression” ηχογραφήθηκε στο City Studio της Αθήνας, σε παραγωγή και μίξη του Γιάννη Λαμπρόπουλου, ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε στα Fascination Street Recording Studios της Σουηδίας από τον Tony Lindgren. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς των Solarmonkeys, όμως οι ίδιοι αναφέρουν πως αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2020.
Danny Abas